Welkom Welkom

Welkom op de site van de Protestantse Gemeente Wijhe. De Protestantse Gemeente Wijhe is een veelzijdige en dynamische gemeente in een prachtig dorp aan de IJssel.

Wij willen ons, met de Bijbel als kompas, richten op God, onszelf, elkaar en de samenleving.

In onze gemeente kunnen mannen en vrouwen voorganger zijn en kinderen zijn welkom bij doop en avondmaal. Een gemeente waar ook jíj welkom bent!

 
Kerkdienst online bijwonen Kerkdienst online bijwonen

U bent van harte welkom om de kerkdienst bij te wonen in de Nicolaaskerk. Helaas zijn we wel gebonden aan het maximum aantal van 50 personen (buiten het personeel om) die de dienst kunnen bijwonen en daarom is opgave noodzakelijk.

U kunt zich opgeven bij de scriba van maandag tot en met donderdag via mail pgwijhe8@pgwijhe.nl of per telefoon 0570-522235. Wilt u de dienst bezoeken, laat het de scriba weten wanneer u wilt komen en met hoeveel personen. Vanzelfsprekend geldt wanneer u klachten hebt, blijft u thuis!
U kunt de diensten vanuit de Nicolaaskerk ook altijd online volgen of terugkijken via www.kerkdienstgemist.nl 

Zondag 13 juni
09.30 uur
Nicolaaskerk
ds. J. Wiechers

Te volgen via www.kerkdienstgemist.nl

De orde van dienst kunt u hier vinden

lees meer »
 
Openstelling Nicolaaskerk Openstelling Nicolaaskerk


De Nicolaaskerk is vanaf  5 juni elke zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur open voor bezichtiging tot en met de open monumentendagen op 11 en 12 september .
 
 
Info over de geschiedenis van de gereformeerde kerk van Wijhe

Info over de geschiedenis van de gereformeerde kerk van Wijhe

In mei verscheen op de website, GereformeerdeKerken.info, het eerste, tweede en derde deel  van een historisch overzicht betreffende de v/m. Gereformeerde Kerk te Wijhe. Bijgaand treft u de link naar de verhalen. Onderaan deel 1 staat nu een link die lezers doorverwijst naar deel 2. Hetzelfde geldt voor deel 2 naar deel 3.

https://gereformeerdekerken.info/2021/05/15/de-gereformeerde-kerk-te-wijhe-1/
https://gereformeerdekerken.info/2021/05/18/de-gereformeerde-kerk-te-wijhe-2/
https://gereformeerdekerken.info/2021/05/20/de-gereformeerde-kerk-te-wijhe-3/
 
Nieuw Kerkblad, Samen Onderweg!

Nieuw Kerkblad, Samen Onderweg!

Onderweg is vernieuwd! Een totaal nieuw kerkblad met de titel Samen Onderweg. We zijn blij met het eindresultaat, een nieuw eigentijds blad.
 
Wilt u ook meewerken aan dit mooie blad? Dat kan op verschillende manieren, interviews afnemen, column schrijven of meewerken aan de fotorubriek. Laat  het ons weten via kerkblad@pgwijhe.nl of neem contact op met een van de redactieleden.  

 
Lied U brengt ons samen gezongen door gemeenteleden uit KleinSalland Lied U brengt ons samen gezongen door gemeenteleden uit KleinSalland
lees meer »
 
1e Pinksterdag 2020, de KleinSallandse dominees met elkaar in gesprek 1e Pinksterdag 2020, de KleinSallandse dominees met elkaar in gesprek
lees meer »
 
De Nicolaaskerk, gelegen midden in hart van Wijhe De Nicolaaskerk, gelegen midden in hart van Wijhe
Met dank aan Jos Groen Fotografie
 
Collecte in coronatijd, rekeningnummer Collecte in coronatijd, rekeningnummer
Collectes zijn helaas niet mogelijk in deze crisistijd. Daarvoor vermelden wij hier het rekeningnummer waarop u uw giften kunt overmaken. 

Het rekeningnummer waarop u uw collecte bijdrage kunt storten is NL76RABO 0327140402 t.n.v. Protestantse Gemeente Wijhe.

De binnengekomen bedragen zullen eerlijk verdeeld worden over de verschillende doelen. 

Hartelijk dank voor uw bijdrage!
 
Preek nog eens nalezen? Preek nog eens nalezen?

Wist u dat de overwegingen van ds. Veenstra op deze website na te lezen zijn?
U kunt ze vinden door hier  te klikken
 
Het lied 'Leven als de bomen', gezongen door Elske DeWall. Het lied 'Leven als de bomen', gezongen door Elske DeWall.
lees meer »
 
Crisismaatregelen PG Wijhe Crisismaatregelen PG Wijhe
Pastoraat
-  Het fysieke pastoraat wordt weer voorzichtig opgepakt door kerkelijk werker en voorganger. Telefonisch contact of via mail of app blijft natuurlijk ook altijd mogelijk.
't Langhuus
- ’t Langhuus is vooralsnog voor alle activiteiten gesloten.
UItvaarten
We volgen de richtlijnen van het RIVM en de richtlijnen die de overheid stelt. Uitvaarten vinden plaats vanuit de Nicolaaskerk, maar zijn aangepast aan de huidige maatregelen. Dat betekent een beperkt gezelschap (75) en anderhalve meter afstand. In het protocol Uitvaarten vanaf 29042021 leest u hoe de voorbereiding op een uitvaart, de afscheidsdienst en de begrafenis plaatsvinden. 
Huwelijken
Er mogen weer wat meer mensen bij een huwelijksviering aanwezig zijn, mits er aan de regel van anderhalve meter afstand kan worden voldaan. Daarom hebben wij ook voor huwelijken één en ander op papier gezet. In het protocol Huwelijken vanaf 29042021 leest u hoe er gewerkt wordt rondom de huwelijksvoltrekking.