Welkom Welkom

Welkom op de site van de Protestantse Gemeente Wijhe. De Protestantse Gemeente Wijhe is een veelzijdige en dynamische gemeente in een prachtig dorp aan de IJssel.

Wij willen ons, met de Bijbel als kompas, richten op God, onszelf, elkaar en de samenleving.

In onze gemeente kunnen mannen en vrouwen voorganger zijn en kinderen zijn welkom bij doop en avondmaal. Een gemeente waar ook jíj welkom bent!

 
Kerkdienst online bijwonen Kerkdienst online bijwonen

Met het ingaan van de harde lockdown heeft de kerkenraad van PKN Wijhe helaas moeten besluiten geen bezoekers meer te ontvangen in de diensten in de Nicolaaskerk, dit zal zo zijn totdat de maatregelen versoepelen en er weer meer mogelijk is.
U kunt de diensten vanuit de Nicolaaskerk online volgen of terugkijken via www.kerkdienstgemist.nl 

Zondag 18 april 
09.30 uur
Nicolaaskerk
ds. Martje Veenstra-Oving


Te volgen via www.kerkdienstgemist.nl

De orde van dienst kunt u hier vinden

lees meer »
 
Nieuw Kerkblad, Samen Onderweg!

Nieuw Kerkblad, Samen Onderweg!

Onderweg is vernieuwd! Een totaal nieuw kerkblad met de titel Samen Onderweg. Wat u nu in handen heeft is het resultaat van een mooie samenwerking tussen de redactie  (Henk Veenstra, Bart Duursema en Jeanette Koekkoek), adviseur Arianne Wennekes en vormgever Jasper Hofman (Locus Jak).We zijn erg trots op en blij met het eindresultaat, een prachtig nieuw eigentijds blad.
 
Wilt u ook meewerken aan dit mooie blad? Dat kan op verschillende manieren, interviews afnemen, column schrijven of meewerken aan de fotorubriek. Laat  het ons weten via kerkblad@pgwijhe.nl of neem contact op met een van de redactieleden.  

 
Collecte in coronatijd, rekeningnummer Collecte in coronatijd, rekeningnummer
Collectes zijn helaas niet mogelijk in deze crisistijd. Daarvoor vermelden wij hier het rekeningnummer waarop u uw giften kunt overmaken. 

Het rekeningnummer waarop u uw collecte bijdrage kunt storten is NL76RABO 0327140402 t.n.v. Protestantse Gemeente Wijhe.

De binnengekomen bedragen zullen eerlijk verdeeld worden over de verschillende doelen. 

Hartelijk dank voor uw bijdrage!
 
De Nicolaaskerk, gelegen midden in hart van Wijhe De Nicolaaskerk, gelegen midden in hart van Wijhe
Met dank aan Jos Groen Fotografie
 
Preek nog eens nalezen? Preek nog eens nalezen?

Wist u dat de overwegingen van ds. Veenstra op deze website na te lezen zijn?
U kunt ze vinden door hier  te klikken
 
Crisismaatregelen PG Wijhe Crisismaatregelen PG Wijhe
Pastoraat
-  Het fysieke pastoraat wordt weer tot uiterst noodzakelijk teruggebracht in de lockdownd door kerkelijk werker en voorganger. Telefonisch contact of via mail of app blijft altijd mogelijk.
't Langhuus
- ’t Langhuus is voor alle activiteiten gesloten.
UItvaarten
We volgen de richtlijnen van het RIVM en de richtlijnen die de overheid stelt. Uitvaarten vinden plaats vanuit de Nicolaaskerk, maar zijn aangepast aan de huidige maatregelen. Dat betekent een beperkt gezelschap en anderhalve meter afstand. In het protocol Uitvaarten vanaf 04112020 leest u hoe de voorbereiding op een uitvaart, de afscheidsdienst en de begrafenis plaatsvinden. 
Huwelijken
Vanaf 1 juli mogen er weer wat meer mensen bij een huwelijksviering aanwezig zijn, mits er aan de regel van anderhalve meter afstand kan worden voldaan. Daarom hebben wij ook voor huwelijken één en ander op papier gezet. In het protocol Huwelijken vanaf 04112020 leest u hoe er gewerkt wordt rondom de huwelijksvoltrekking.
 
Stil is de straat overal, gezongen door Carmen Stoetzer Stil is de straat overal, gezongen door Carmen Stoetzer
lees meer »
 
Onze kerk Onze kerk