Welkom Welkom

Welkom op de site van de Protestantse Gemeente Wijhe. De Protestantse Gemeente Wijhe is een veelzijdige en dynamische gemeente in een prachtig dorp aan de IJssel.

Wij willen ons, met de Bijbel als kompas, richten op God, onszelf, elkaar en de samenleving.

In onze gemeente kunnen mannen en vrouwen voorganger zijn en kinderen zijn welkom bij doop en avondmaal. Een gemeente waar ook jíj welkom bent!

 
Bezoek een dienst Bezoek een dienst

Zondag 17 november 10.00 uur
Nicolaaskerk Wijhe
Ds. J.H. Boon
Texel 

Meer weten? Kijk op het kerkdienstenoverzicht.

 
ZATERDAG 16 NOVEMBER KAARSJE AANSTEKEN NICOLAASKERK WIJHE

ZATERDAG 16 NOVEMBER KAARSJE AANSTEKEN NICOLAASKERK WIJHE
ZATERDAG 16 NOVEMBER KAARSJE AANSTEKEN NICOLAASKERK WIJHE
Omstreeks 1 november is het op veel begraafplaatsen drukker dan anders. Mensen bezoeken de graven van gestorvenen, leggen bloemen, steken een kaarsje aan. ‘We vergeten je niet, je blijft dicht bij ons in ons hart’ lijkt de boodschap te zijn. Ook worden er andere activiteiten georganiseerd in deze periode om een dierbare te gedenken. In oecumenisch verband is daarom 4 jaar geleden het idee ontstaan vanuit de Rooms Katholieke parochie Engelbert Wijhe/Boerhaar en de Protestantse gemeente Wijhe om de deuren van de Nicolaaskerk, in het midden van Wijhe, open te stellen. Dit jaar doen we dat op 16 november van 14.00 uur tot 16.00 uur voor mensen die een dierbare hebben verloren. Men kan in alle rust de kerk een kaarsje aansteken, wat rondlopen of rustig zitten, terwijl op de achtergrond zachte muziek klinkt. Als kerkgemeenschappen realiseren we ons dat niet een ieder zich geroepen voelt om de kerkelijke vieringen te bezoeken, die hiervoor worden georganiseerd. Bij de Rooms Katholieke parochie is dat jaarlijks op 2 november op Allerzielen, bij de Protestante gemeente de laatste zondag van het kerkelijk jaar, dit jaar op 24 november. Ook zal niet een ieder naar de begraafplaats gaan of deelnemen aan andere activiteiten. Maar de kerkgemeenschappen vinden dat er voor ieder mens een plaats van ontmoeting mag zijn. Niet alleen voor vreugde, maar juist ook om stil te staan bij verdriet. Vandaar dat we graag de deuren van de Nicolaaskerk openen op zaterdagmiddag 16 november.
 
 
kerstprojektje kerstprojektje
Op donderdag 28 november starten we een projektje voor kerstmorgen.
De cantorij wil dan samen met een ieder, die dat leuk lijkt, het lied "Healing Light" van Karl Jenkins gaan uitvoeren. Roelof van den Berg zal dit lied samen met Louise Duursema en Cheryl Boksebelt begeleiden.
Verder zullen er nog enkele kerstliedjes uit het nieuwe liedboek aangeleerd worden.
Het is allemaal niet zo moeilijk dus waag de stap, zien we u de 28e?? Hoe meer stemmen hoe meer vreugd!

Aanmelden bij  

Datum:
donderdagavond 28 november
Tijd : 18.45 uur
Locatie:
`t Langhuus in de Langstraat
 
 
Dringende oproep voor meer "Oppassers" Dringende oproep voor meer "Oppassers"
Om de mogelijkheid voor kinderoppas tijdens de diensten te kunnen blijven aanbieden, hebben wij echt nieuwe aanmeldingen nodig (zowel volwassenen als jongeren). Door veel afmeldingen de afgelopen tijd is het rooster niet meer rond te krijgen.
Misschien een leuk idee om dit te doen met uw zoon of dochter, ook dit is zeker mogelijk! Jongeren worden altijd samen met een volwassenen ingedeeld voor een oppasdienst.
Het streven is om iedereen ongeveer 1 keer in de 8 weken in te plannen.
 
Half november zal ik beginnen met het maken van het nieuwe rooster die in zal gaan vanaf februari 2020. Ik hoop dat we dan nieuwe helpers kunnen meenemen in het rooster. Wil je je opgeven of heb je aanvullende informatie nodig? Bel gerust!
Agnes Roessink – Greeve, 0570-546107
 
 
Onze kerk Onze kerk
 
Foto's kinderviering

Foto's kinderviering
De foto's van de kinderviering van zondag 3 november zijn hier te vinden
 
Pelgrimeren in Klein Salland

Pelgrimeren in Klein Salland
Een verslag van de eerste etappe van het pelgrimeren in KleinSalland is hier te lezen Verslag Pelgrimeren in Klein Salland 04-10-2019