PKN
Protestantse Gemeente Wijhe
 
Welkom Welkom

 


Welkom op de site van de Protestantse Gemeente Wijhe. De Protestantse Gemeente Wijhe is een veelzijdige en dynamische gemeente in een prachtig dorp aan de IJssel.

Wij willen ons, met de Bijbel als kompas, richten op God, onszelf, elkaar en de samenleving.

In onze gemeente kunnen mannen en vrouwen voorganger zijn en kinderen zijn welkom bij doop en avondmaal. Een gemeente waar ook jíj welkom bent!

 
Nieuws Nieuws

Paascyclus

Op Witte Donderdag, 18 april, begint om 19.30 uur de paascyclus en deze loopt door tot aan paasmorgen. We komen deze avond bij elkaar om samen de Maaltijd van de Heer te vieren.
Goede Vrijdag, 19 april, staan we om 19.30 uur stil bij het lijden en sterven van Jezus. Tijdens de lezingen zijn er afbeeldingen te zien gemaakt door door enkele jongeren die passen bij het lijdensverhaal.
Op Stille Zaterdag, 20 april, is er om 19.30 uur een viering voor de kinderen, hun ouders en andere belangstellenden in de kerk.
Om 21.00 uur is er een viering waarin we de Bijbelverhalen horen over hoe God omzag naar de mens. De nieuwe paaskaars wordt binnengebracht en we delen samen in dat ‘Licht’.
Op paasmorgen, 21 april, wordt het project ‘Een nieuw begin’ afgerond. Vanaf 9.20 uur beginnen we met het zingen van enkele paasliederen.
Er is dan kinderoppas in ’t Langhuus, Langstraat 29.

Naslag

Wilt u een preek nalezen? Klik hier voor de laatste overdenkingen van ds. M. Veenstra-Oving.

Benieuwd naar de laatste foto's? Kijk dan in de fotoalbums! 

 
Klein-Salland Klein-Salland

Als Protestantse Gemeente Wijhe vormen wij samen met drie andere protestantse gemeenten in Olst, Raalte, Wesepe het samenwerkingsverband Klein Salland. Op 5 februari 2014 ondertekenden wij als protestantse gemeenten een intentieverklaring om actief naar vormen van samenwerking te zoeken. Dit doen wij vanuit onze gezamenlijke bron, de Bijbel.
Eén van de meest zichtbare uitingen van onze samenwerking is de kanselruil, waarbij de predikanten van de verschillende gemeenten in elkaars gemeente voorgaan. De bedoeling is om samen activiteiten te ontplooien op het gebied van pastoraat, diaconaat en jeugdwerk. Ook ten aanzien van geldwerving, personeelszaken, exploitatie en publiciteit zijn er plannen voor samenwerking. 

 
 
 

Inloggen

Zoeken
Vul een zoekterm in.

Postadres

Protestantse Gemeente Wijhe
Postbus 10
8130 AA Wijhe


Kerkblad Onderweg
Kopij aanleveren uiterlijk woensdag 24 april 2019
via .

Bezorgers halen het blad af op donderdag 2 mei 2019 vanaf 16.00 uur.


Webmaster
Opmerkingen over of wijzigingen voor deze website? Stuur een e-mail.


Scriba

0570-522235
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.