PKN
Protestantse Gemeente Wijhe
 
Nieuws Nieuws

Nieuws rondom Advent & Kerst

Zondag 9 december is er een Kerk op Schootviering voor (groot)ouders en kinderen van 0 tot 5 jaar. De viering is om 11 uur in 't Langhuus.

In de Adventsperiode werken we in de kerk en de kindernevendienst met het project Teken van licht en hoop! We zien, lezen en horen verhalen over de profeten Zacharia, Maleachi, Sefanja en Micha. Daarnaast lezen we verhalen uit het evangelie van Lucas.

In deze periode zijn er ook weer bloemschikkingen, de beelden hiervan ziet u op de homepage. De bloemschikkingen zullen met name gaan over het licht dat blijft. Het basissymbool in de schikking is een krans. Een cirkel kent geen begin en eind. Het is teken van eeuwigheid en licht dat blijft, alhoewel het soms verborgen kan zijn. Maar we leven vanuit de verwachting dat God aan het Licht komt in het kind ons geboren.

Op maandag 24 december is er de kerstwandeling. Deze start om 17.00 uur in 't Langhuus en iedereen is welkom! Twee jaar geleden is er voor het eerst een laagdrempelige kerstwandeling georganiseerd vanuit de PG Wijhe. Een wandeling voor jong, oud, groot, klein en allen die het kerstverhaal graag willen horen, zien en beleven door middel van een wandeling van bijna twee kilometer door het dorp. Er wordt in groepen gewandeld langs verschillende elementen uit het kerstverhaal. Er is ook muziek en zang onderweg. De wandeling eindigt bij de levende kerststal naast de Nicolaaskerk. Ook staat daar de wensboom, waar je een wens in kunt schrijven. Daarna is er in de kerk voor wie wil: chocolademelk, limonade en glühwein. Kun je luisteren naar het orgel of een kerstlied. Eventueel mag je meezingen, bijpraten, stil zijn of een kaart maken/schrijven voor iemand waarvan jij denkt: die kan ik blij maken met een kaart!     

De Kerstnachtdienst begint maandag 24 december om 22.30 uur. Het Wijhese Mannenkoor zal medewerking verlenen aan de dienst.

Eerste kerstdag is de viering om 10.00 uur met medewerking van het kinderkoor en de cantorij. Het project Teken van hoop en licht wordt dan afgerond. Op de Elshof is er om 10.00 uur een viering in het buurthuis.

6 januari is er een Top-2000 dienst om 10.00 uur. Stem gerust mee!

terug
 
 
 

Inloggen

Zoeken
Vul een zoekterm in.

Postadres

Protestantse Gemeente Wijhe
Postbus 10
8130 AA Wijhe


Kerkblad Onderweg
Kopijdatum

Inleveren kopij: uiterlijk woensdag 23 januari 2019 vóór 19.00 uur,  liefst via e-mail: .

Bezorgers
Afhalen donderdag 31 januari 2019 vanaf 16.00 uur.


Webmaster
Opmerkingen over of wijzigingen voor deze website? Stuur een e-mail.


Scriba

0570-522235
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.